VEPŘOVÉ MASO

ČL = čajová lžička
PL = polévková lžíce

Pikantní vepřové žebírko

Suroviny (pro 4 osoby): 500g vepřových žebírek, 3 PL čili omáčky, 1 PL omáčky z ústřic, 3 PL sojové omáčky, 1 PL citron. Šťávy, 1 PL zázvoru (nasekaného)

Příprava (doba přípravy 5 min.): Ze žebírek odstraníme přebytečný tuk. Ze zbývajících ingrediencí připravíme marinádu, kterou žebírka polijeme a necháme 30 minut marinovat. Žebírka necháme cca 4 min. grilovat po obou stranách „do křupava“.

Příloha: rýže

Vepřový filet v pikantní švestkové omáčce

Suroviny (pro 4 osoby): 500g vepřové svíčkové

Švestková omáčka: ½ hrnku švestkové omáčky, 3 PL čili omáčky, 1 PL Hoisin omáčky, 2 PL zázvoru (nasekaného), 1 ČL prolisovaného česneku

Příprava (doba přípravy 10 min.): Maso nakrájíme na 2cm silné medailonky. Připravíme si švestkovou omáčku dle rozpisu a polijeme jí medailonky. Necháme 20 min. uležet. Medailonky grilujeme cca 1 – 2 minuty.

Příloha: nudle, zelený salát