Smažená jídla

Řízky v trojobalu

Suroviny: řízky drůbeží nebo vepřové, strouhanka, vejce, hladká mouka, sůl, olej

Příprava: Maso naklepeme, osolíme. Postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci, strouhance. Nádobu dobře nahřejeme a ztlumíme na minimum. Do misky nalijeme olej a připravené řízky lehce v oleji namočíme z obou stran a vložíme do nádoby. Dále smažíme z obou stran jako obvykle. Při smažení většího počtu řízků odstraníme papírovým ubrouskem po každé várce opadané kousky strouhanky tak, abychom dávali další řízky vždy do čisté a suché nádoby.

Tip: K přípravě strouhanky doporučujeme použít čerstvé pečivo, které dokonale zpracujeme v mixéru Ronic 20. Strouhanka z čerstvého pečiva nesaje tolik tuku a jídlo je lehce stravitelné.

Smažený sýr v trojobalu

Suroviny: cca 1 cm silné plátky tvrdého sýru, strouhanka, vejce, hladká mouka, sůl, olej

Příprava: Plátky sýru postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci, strouhance a ještě jednou ve vejci a strouhance. Nádobu dobře nahřejeme a ztlumíme na minimum. Do misky nalijeme olej a připravený sýr lehce v oleji namočíme z obou stran a vložíme do nádoby. Dále smažíme z obou stran jako obvykle. Při smažení většího počtu sýrů odstraníme papírovým ubrouskem po každé várce opadané kousky strouhanky tak, abychom dávali další sýr vždy do čisté a suché nádoby.

Tip: K přípravě strouhanky doporučujeme použít čerstvé pečivo, které dokonale zpracujeme v mixéru Ronic 20. Strouhanka z čerstvého pečiva nesaje tolik tuku a jídlo je lehce stravitelné.

Smažený květák v trojobalu

Suroviny: květák, strouhanka, vejce, hladká mouka, sůl, olej

Příprava: Květák krátce povaříme tak, aby nebyl úplně měkký. Doporučujeme použít systém pro vaření v páře. Takto povařený květák rozdělíme na jednotlivé růžičky podle požadované velikosti a postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci, strouhance. Nádobu dobře nahřejeme a ztlumíme na minimum. Do misky nalijeme olej a připravený květák lehce v oleji namočíme z obou stran a vložíme do nádoby. Dále smažíme ze všech stran jako obvykle. Při smažení většího počtu sýrů odstraníme papírovým ubrouskem po každé várce opadané kousky strouhanky tak, abychom dávali další květák vždy do čisté a suché nádoby.

Tip: K přípravě strouhanky doporučujeme použít čerstvé pečivo, které dokonale zpracujeme v mixéru Ronic 20. Strouhanka z čerstvého pečiva nesaje tolik tuku a jídlo je lehce stravitelné.

Smažené žampiony v trojobalu

Suroviny: žampiony, strouhanka, vejce, hladká mouka, sůl, olej

Příprava: Žampiony očistíme a odstraníme nožičky. Kloboučky postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci, strouhance. Nádobu dobře nahřejeme a ztlumíme na minimum. Do misky nalijeme olej a připravené žampiony lehce v oleji namočíme z obou stran a vložíme do nádoby. Dále smažíme z obou stran jako obvykle. Při smažení většího žampionů odstraníme papírovým ubrouskem po každé várce opadané kousky strouhanky tak, abychom dávali další květák vždy do čisté a suché nádoby.

Tip: K přípravě strouhanky doporučujeme použít čerstvé pečivo, které dokonale zpracujeme v mixéru Ronic 20. Strouhanka z čerstvého pečiva nesaje tolik tuku a jídlo je lehce stravitelné.